top of page

Om meg:

Navn: Sveinung Vea

Født: 1972

 

Bakgrunn:

Jeg fattet tidlig interesse for utholdenhetsidrett. Duellene mellom Tomas Gustafson og Rolf Falk Larsen på skøyteisen, og Greg Le Mond og Bernard Hinault i Tour de France er idrettsbegivenheter som kan trekkes frem og som var med på å tenne en gnist i meg. Siden den gang har utholdenhetsidrett i stor grad vært en livsstil og lidenskap. Jeg har over 30 år års erfaring som aktiv innen ulike idretter som sykling, hurtigløp på skøyter, triathlon / duathlon og distanseløp & motbakkeløp. Jeg er fortsatt aktiv innen sykling / temposykling og hurtigløp på skøyter.

 

Utdannelse / yrkeserfaring:

  • Mastergrad fra Norges Idrettshøgskole med spesialisering idrettspsykologi. Tittel på oppgaven:

«Sammenhengen mellom perfeksjonisme, betinget selvverd og flyt blant unge toppidrettsutøvere»

  • Videreutdanning i kognitiv idrettspsykologi i regi av OLT og Norsk forening for kognitiv terapi.

  • Flere engasjementer som idrettsfysiolog, testleder og treningsrådgiver. Blant annet for Høyskolen Kristiania og Vallhall trenings og terapisenter.

  •  Autorisert INSCYD coach.

  • Treningsrådgiver og trener for utøvere fra mosjon til elitenivå gjennom Skift gir​

Treningsfilosofi og tilnærming:

For meg har det alltid vært naturlig å også se utover landets grenser når det gjelder sykkeltrening og treningsprinsipper. Således er treningsfilosofien min formet av impulser fra både England, USA, Frankrike og nå også Tyskland gjennom mitt partnerskap med INSCYD. Dette har dels med min internasjonale bakgrunn å gjøre men også med at Norge først i de senere år har blitt en faktor å regne med når det gjelder `cutting edge` moderne sykkeltrening og tilhørende dynamiske forskningsmiljøer. Samtidig bygger min tilnærming naturlig nok også på den norske modellen og Olympiatoppens grunnprinsipper for utholdenhetstrening.

Med min bakgrunn fra idrettspsykologi har jeg har en holistisk tilnærming til treningsprosessen.  Sammenhengen mellom fysisk og mental balanse vektlegges høyt og jeg er nøye med å ta i betraktning utøverens totalbelastning.

Nøkkelord i min treningsfilosofi er kvalitet, individuell tilpasning, treningsintelligens og fleksibilitet. I fleksibilitet legger jeg evnen til å gjøre justeringer i treningsprogrammet / treningshverdagen ettersom situasjon og ytre omstendigheter tilsier det.

Mitt mål er å hjelpe deg til å yte ditt beste og nå ditt potensiale. Med min praktiske og idrettsfaglige kompetanse og ved hjelp av INSCYD`s test og analyseverktøy skulle forutsetningene være til stede.

IMG_0934_edited.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

 

Utvalgte idrettsmeritter:

Temposykling:

10 km: 13.26 min.

50 km: 1 t. 7 min. 59 sek.

 

Skøyter:

3000 m. 4.38 min.

5000 m. 7.59 min.

10 000 m.: 16.14 min.

 

NM medaljer i masterklassen på langdistanse

 

Løping:

10 km: 33.29 min.

Halvmaraton: 1 t. 13 min. 17 sek.

Nordmarka Skogsmaraton: 2 t. 49 min.

Motbakkeløp:

Stoltzekleiven opp: 9 min. 58 sek.

 

Triathlon / duathlon:

Sølv NM duathlon

Deltatt i EM duathlon

6 pl. NM triathlon

Fullført Ironman på 10 t. 14 min.

bottom of page