top of page

INSCYD

INSCYD ble grunnlagt i 2017 og er verdens mest avanserte test og analyse software rettet mot utholdenhetsidrett. Inscyd benyttes av topputøvere og lag / forbund innen sykling, triathlon, svømming, hurtigløp på skøyter og roing.

Dennis Sandig fra det tyske triathlonforbundet har bl.a. omtalt INSCYD som;

"Den perfekte løsningen for å forstå treningens effekt og spesifikke fysiologiske systemers tilpasning"

Hvorfor INSCYD?​

Tradisjonell fysiologisk testing i lab. eller den enklere varianten, FTP-testing, sier noe om kapasiteten til en utøver i form av f.eks. anaerob terskel eller maksimalt oksygenopptak. Men de sier lite om hvorfor disse verdiene er det de er og gir dermed få holdepunkter for hvordan du bør trene.

INSCYD genererer en komplett fysiologisk profil. Her måles ikke bare aerob kapasitet, men også anaerob kapasitet (Vla max) i tillegg til sentrale faktorer som fettforbrennings evne og laktatproduksjon og eliminasjon. INSCYD testing gir en dybdeforståelse av en utøvers fysiologi som danner et helt annet utgangspunkt for individuelt tilpasset og målrettet trening.  

Fysiologiske parametere som måles gjennom INSCYD:

  • Maksimal aerob kapasitet (VO2 max)

  • Maksimal anaerob kapasitet (Vla max)

  • Anaerob terskel

  • Fett og karbohydrat forbrennings evne

  • Laktat akkumulering og eliminasjon

  • Aerobt vs anaerobt tilskudd i energiomsetningen

 

INSCYD Power-Performance Decoder

Våren 2020 lanserte INSCYD Power-Performance Decoder som har revolusjonert fysiologisk testing av syklister. INSCYD Power-Performance Decoder er praktisk og fleksibelt. Du tester deg på egenhånd, akkurat når det måtte passe, ute på veien eller inne på rulla, på den sykkelen og i den posisjonen som er mest relevant. Wattfilen sendes så til en INSCYD-coach for analyse. Alt du trenger er en wattmåler og / eller smartrulle. PPD testen kan gjennomføres i Zwift. Dette er spesielt praktisk og aktuelt i disse Korona / lockdown tider.

Mer om INSCYD Power-Performance Decoder:

  • Verdens første ikke laktatbaserte test som måler parametere som anaerob terskel og Vla max (anaerob kapasitet).

  • PPD testen gjør det mulig å kombinere laboratorie (laktat / VO2) og `felt` data.

  • Vitenskapelig validert og gjennomtestet av World Tour lag på sykkel. Nøyaktighet på høyde med konvensjonell laboratorie testing, f.eks. mindre enn 2,5 % feilmargin på måling av VO2 maks og anaerob terskel.

INSCYD laktat test

Det finnes også en laktatbasert INSCYD test som kan benyttes både i sykling og løping. Denne er fortsatt under utprøving av Skift gir men tilbys etter planen fra våren 2021.

En av fjorårets stjerneryttere Wout Van Aert, om INSCYD:

 “INSCYD testing especially helps my coaches to create the best training programs for us.” Primoz Roglic, Winner Vuelta d’Espagna 2019 & 2020

"INSCYD helps me the most before the major training periods because we want to make sure that we make the best possible training programs"

Mathieu Heijboer, Head Coach Team JUMBO-VISMA

""INSCYD is like a compass that guides us in the dark"

Marco Pinotti, Head of Performance CCC Team

bottom of page